Elke dag een stukje wijzer

Psycholoog en Systemisch adviseur en coach voor nieuwsgierige mensen en teams

Mijn ambitie

Als ik met pensioen ga hoop ik te hebben bijgedragen aan het bouwen van een nieuwe manier van leven en werken.

De snelheid en veelheid van nieuwe ontwikkelingen maakt dat de tijd rijp is voor een andere manier van leven en werken. Oude systemen werken niet meer voldoende. Op allerlei manieren is voelbaar in de maatschappij waar het wringt. Dit vraagt om het loslaten van oude paradigma's en het creëren van nieuwe paradigma's. Nieuwe 'leiders' en leiderschap is nodig om dit te ontwikkelen.

Hoe mooi is het om een bijdrage te leveren aan het bouwen van onze toekomst?

Er mag iets bij naast het oude

ResultaatgerichtMensgericht
IndividualismeVerbinding
IQEQ SQ en lichaam
DualismeEn - En
OverwinnenWin-win-win
MannelijkeVrouwelijke
Er is te kortEr is genoeg
VechtenOntmoeten

Als psycholoog geloof ik dat mensen groepsdieren zijn. Een mens is niet solitair, hoeft niet in zijn eentje te vechten om te overleven. Een mens is onderdeel van een groter geheel, staat in relatie tot anderen, de omgeving, de planeten, het universum.

In mijn werk stimuleer ik het bewuster worden van 'oude patronen'. Ik laat zien wat effecten zijn van huidige koers, keuzes en gedrag. Hierdoor ontstaat bewustzijn en de mogelijkheid om opnieuw te kiezen en zelf het roer in handen te nemen en desgewenst een nieuwe koers te kiezen.


Wie ben ik

Ik ben Agnes Oen, A&O psycholoog, systemisch adviseur en coach en van oorsprong fysiotherapeut. Ik woon met Peter en onze kinderen Max en Anna, in Woerden.

Oen  betekent in het chinees 'warmte'. Dat is kenmerkend voor mij: ik ben een mensenmens. Ik ben warm, betrokken, oprecht, maak verbinding en contact door nieuwsgierig te zijn naar wat er achter de eerste verschijning van de ander is.

Waardevolle en wezenlijke veranderingen maken dat ik houd van mijn werk. Als ik hoor dat er zichtbaar veranderingen zijn op de werkvloer of in het leven van iemand, naar aanleiding van een traject, weet ik dat we een wezenlijke laag hebben aangeraakt.

Als mensen hun masker afzetten en verbinding toelaten met wie ze werkelijk zijn lijkt alles tijdloos, warm en mooi. Regelmatig heb ik het gevoel na een coachingsgesprek of training dat we een 'wereldreis' hebben gemaakt. Zoveel is er voorbij gekomen en andere deuren zijn er open gegaan. Heel verslavend eigenlijk.


Mijn inspiratiebronnen en opleiders zijn:


Aikido 

Als specialist in het ontwikkelen van Leiderschap ben ik overtuigd van de synergie tussen lichaam en geest. ik zocht daarom meer ingangen om de persoonlijke groei van mensen te kunnen spiegelen aan de taal van het lichaam. Immers het lichaam liegt nooit en het lichaam 'weet' veel meer dan wij ons bewust zijn. het helpt enorm in een ontwikkelingsproces om de wijsheid van het lichaam te 'gebruiken'.

Aikido is voor mij niet alleen een sport maar vooral een manier van leven. De filosofie van deze krijgskunst matcht 1:1 met mijn eigen visie op leiderschap en de toekomst. Sinds ik Aikido beoefen zie ik dat mensen in de loop der jaren door Aikido ook een persoonlijke ontwikkeling doormaken. 

Aikido is een moderne krijgskunst zonder rivaiteit of competitie. Aikido is een combinatie van fysieke en mentale training, waar je een nieuw vertrouwen in jezelf creëert met respect en intgeriteit naar anderen. Met Aikido trainen we de moed om in nieuwe uitdagingen te durven stappen en ontwikkelen we de verbinding tussen voelen, denken en handelen.  

Aikidoefeningen geven een heldere spiegel over de taal van ons lichaam en helpen enorm om een versnelling te krijgen in een ontwikkelingsproces. 

Eén keer per maand geef ik les bij onze dojo, meer informatie vind je op: